Λίγα λόγια για τις σόμπες πέλλετ.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι σόμπες πέλλετ είναι περίπου ίδιες με της παραδοσιακές ξυλόσομπες. Αυτό όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Οι σόμπες πέλλετ χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς όφελος μας. Για παράδειγμα μπορείτε να προγραμματίσετε τη λειτουργίας τους ηλεκτρονικά. Φυσικά οι σόμπες πέλλετ έχουν πολύ λιγότερους ρύπους από τις παραδοσιακές ξυλόσομπες.

Πως λειτουργούν όμως οι σόμπες πέλλετ;

Έχουμε δύο κύριες κατηγορίες: οι αερόθερμες και οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ. Οι αερόθερμες ζεσταίνουν τον χώρο καίγοντας το πέλλετ και παράγοντας ζεστό αέρα. Ενώ οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ χρησιμοποιούν τα σώματα και το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα που έχουν οι σόμπες πέλλετ:

  1. Ευκολία στη χρήση. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ξυλόσομπες, οι σόμπες πέλλετ είναι πολύ πιο εύκολες για να τις λειτουργήσετε. Συνήθως χρειάζεται μία φορά την ημέρα να γεμίσετε τη σόμπα με πέλλετ.
  2. Δεν παράγουν καπνό. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως γεμίσει καπνό ένα δωμάτιο ή να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές σε αυτό.
  3. Οι σόμπες πέλλετ είναι πιο ασφαλείς. Δεν παράγουν εξωτερική θερμότητα οπότε δε χρειάζεται να φοβάστε μήπως ακουμπήσει κάποιο παιδί ή κατοικίδιο τη σόμπα και πάθει εγκαύματα. Επίσης μπορείτε να βάλετε άφοβα έπιπλα δίπλα στη σόμπα αρκεί να αφήσετε ένα πολύ μικρό κενό μερικών εκατοστών.
  4. Έλεγχος και ασφάλεια. Πλήρες ηλεκτρονικός έλεγχος της σόμπας με αυτόματη έναυση έως και 4 φορές την ημέρα, ηλεκτρονικός θερμοστάτης για μέγιστη οικονομία, αισθητήρια υπερθέρμανσης για απόλυτη ασφάλεια.