Λίγα λόγια για τις αντλίες θερμότητας.

Στην εποχή μας με την οικονομική κρίση το κόστος της ενέργειας δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Επίσης το περιβάλλον είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους. Οι αντλίες θερμότητας εκμεταλλεύονται την ενέργεια του αέρα, που μας παρέχεται απλόχερα και δωρεάν από την φύση, και την μετατρέπουν σε θερμότητα.

Σίγουρα οι αντλίες θερμότητας είναι η καλύτερη λύση για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Οι αντλίες θερμότητας δουλεύουν απροβλημάτιστα και παράγουν ζέστη ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν. Φυσικά και το καλοκαίρι μπορούν είτε να χρησιμοποιούνται για το δροσισμό του σπιτιού ή απλά για να παράγουν ζεστό νερό αντικαθιστώντας πλήρως τον θερμοσίφωνα.

Η αντλία θερμότητας μπορεί να δουλέψει συνδυαστικά και με ηλιακούς συλλέκτες πετυχαίνοντας ακόμη καλύτερες αποδόσεις και φυσικά χαμηλότερη κατανάλωση. Μέσω του ήλιου (ηλιακή ενέργεια) μπορεί ένα νοικοκυριό να καλύψει μέχρι και το 60% της ανάγκης του για ζεστό νερό όλο το χρόνο.

Οι αντλίες θερμότητας είναι φιλικές προς το περιβάλλον με αποτέλεσμα εσείς να εξοικονομείτε χρήματα και παράλληλα να ωφελείται και το περιβάλλον μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα (CO2) και την κατανάλωση ενέργειας.